Jeg var ikke god nok!

Følelsen af at jeg ikke var god nok sad dybt i mig og fyldte rigtig meget i mit liv og i forhold til alle mine relationer. Det at følelsen sad så dybt i mig resulterede i, at jeg mange gange følte mig afvist. Afvist i en grad, at jeg endte i en følelse af melankoli og nedtrykthed. Jeg fik ondt af mig selv og synes, at verden var imod mig. Følelsen af ikke at være god nok bar jeg med mig overalt i alle sammenhænge og i forhold til alle mine relationer.

Jeg havde kun negative tanker om mig selv og synes ikke at jeg kunne gøre noget godt nok. Jeg var inde i en negativ spiral og kunne ikke finde vejen ud. Hver gang jeg prøvede at komme videre endte jeg samme sted. Jeg opdagede, at jeg havnede i nogle følelsesmæssige negative situationer, som gentog sig igen og igen. En slags mønster, der gentog sig gang på gang.

Jeg læste en masse bøger og gik til mange foredrag og vidste godt, at jeg skulle lære at elske mig selv og lære at være i mit eget selskab først og fremmest. Jeg havde arbejdet med mig selv og med min personlige udvikling i næsten 10 år. Men synes alligevel ikke, at jeg rykkede derhen, hvor jeg gerne ville. Jo, jeg blev klogere og klogere på mig selv og mine mønstre, men den der følelse af ikke at være god nok, den var der stadig – hele tiden.

Det var under coachuddannelsen, at jeg blev bevidst om, hvor følelsen af ikke at være god nok stammede fra – endelig indså jeg det. Aldrig før havde noget stået så lysende klart for mig. Jeg blev ret forskrækket over, at finde ud af hvor følelsen kom fra, men der var ingen tvivl!

Min følelse af ikke at være god nok kom fra en fortælling, jeg havde fortalt mig selv siden jeg var 12 år og som jeg troede var sand. Mine forældre blev skilt, da jeg var 12 år og min far stoppede med at holde kontakten med mig. Ubevidst fortalte jeg mig selv, at min far forlod mig, fordi jeg ikke var god nok. Min fortælling blev min sandhed i 40 år på godt og ondt.

Coaching har gjort mig bevidst om, at min fortælling om at jeg ikke var god nok var forkert. Via coaching har jeg arbejdet med min falske fortælling og givet slip på følelsen af ikke at være god nok. Gennem coaching har jeg opnået personligt lederskab, og det har givet mig en styrke i forhold til alle mine relationer, således at jeg kender mit eget værd og kan være helt og aldeles mig.

​​​

De fortællinger, vi fortæller os selv, er ikke altid sandheden.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle